PR-ul discriminează – femeile, mai prost plătite decât bărbații

PR-ul discriminează – femeile, mai prost plătite decât bărbații

Diferentele salariale dintre barbatii si femeile care lucreaza in PR se resimt indiferent cat este de evoluata tara in care iti faci meseria. Un studiu publicat recent arata faptul ca barbatii din PR castiga semnificativ mai multi bani decat femeile care au ales aceeasi profesie.

Datele analizate de specialistii in relatii publice au aratat ca un consultant din Marea Britanie castiga anual peste 48.000 de lire. Conform recensamantului facut de Asociatie, un englez care lucreaza in PR se poate lauda cu un venit anual ce se apropie de 63.000 de lire, putin peste 5.000 de lire lunar, in timp ce o englezoiaca din aceeasi bransa castiga doar 39.987 de lire anual (peste 3.300 lire lunar).

Daca in Marea Britanie, PR-ul este controlat de barbati, Romania se poate „lauda” doar cu cateva exemplare de piaristi barbati. In UK, venitul barbatilor din PR este ridicat datorita faptului ca acestia ocupa mai multe posturi de conducere in industrie decat femeile. In Romania este insa invers. Majoritatea posturilor de general manager din PR-ul romanesc este arvunita femeilor.

Daca PR-ul englezesc aduce venituri frumusele unui consultant, in Romania salariile variaza in functie de cat de bine stii sa negociezi, cata experienta ai si mai ales ce rezultate ai in agentie. Pretul unui piarist depinde de ideile sale, de cat de implicat este in meseria sa, dar mai ales de cat de bine comunica. Salariul poate pleca de la 700-1.000 de lei si poate ajunge la mii de euro.

Care sunt exact salariile din bransa? Cunosc bineinteles cateva cifre insa nu sunt stabile. Nu putem afirma ca un junior account manager castiga X lei sau ca un media relation officer are salariul atat. Totul depinde cat de bine iti faci treaba, dar mai ales ce idei ai, cat de bune, cat de aplicabile si cat de avantajoase pentru client. Asadar, va tenteaza o cariera in PR?

Publicat pe Ziare.com
http://www.ziare.com/locuri-de-munca/meserii/pr-ul-discrimineaza-femeile-mai-prost-platite-decat-barbatii-1120544


%d blogeri au apreciat: