Varză călită

Varză călită

Mirosul de varză, amestecat cu aburii aromați lăsați de chimen și de boabele de piper, te fac să te plimbi agale pe lângă aparatul Thermomix. E gata.. ? E încă Postul Crăciunului și o porție de varză călită alină pofta de sarmelele ce vor trona aburinde pe masa de Crăciun , alături de mămăliga fierbinte. Toate făcute la Thermomix.

Ingrediente

1 varză mare tăiată felii de 3 cm

2 cepe – 100 gr

1 litru apă

30 ml ulei

1 foaie de dafin

Chimen, Sare, Piper boabe

200 ml Suc de roșii sau 2-3 linguri de bulion

1 cub de zarzavat pentru supă – bio

 

Am tăiat cepele în 2 bucăți fiecare, am adăugat în bol cei 30 ml de ulei și am mixat 5 secunde la viteza 4. După ce am curățat pereții bolului, am sotat ceapa 2 minute, 80 grade viteza 1. Am adăugat 1 litru de apă, foaia de dafin, sarea, chimenul, piperul și cubul vegetal. După ce am gătit alte 3 minute, 100 grade , viteza1, am adăugat varza curățată bine de primele foi și tăiată felii de 3 cm. Restul verzei, care nu a încăput în bol, se pune în Varoma și se presară chimen peste. Se gătește timp de 15-20 minute, temperatura Varoma, viteza 1 sens anterior.

Pentru că unora le place varza fără bulion, porția mea nu a avut de această dată culoare. Însă voi puteți pune 200 ml suc de roșii sau 2-3 linguri de bulion.

Tot opțională este și coacerea la cuptor. Unii preferă varza scăzută, alții nu.

Să aveți mare poftă!

 


%d blogeri au apreciat: