Tocăniță de legume cu carne de struț

Tocăniță de legume cu carne de struț

Sarmale, porc, friptură, caltaboși, piftie…. toate din porc, vită, curcan sau pui. Acum, că perioada Sărbătorilor a trecut, am decis să încerc o variantă nouă. Curcanul nu ne place, de pui, porc, vacă suntem sătui. Am căutat variante și am ales… struțul. Scump, dar gustos și fără colesterol.

Așadar, 250 gr de carne de struț (tras în vid și destinat unui gulaș), o ceapă mare, 2 căței de usturoi, 40 gr de ulei, 400 gr de legume de tot felul (morcovi, ardei, roșii, țelină, apio, etc). Condimente de tot felul, 1 cub vegetal.

Ceapa și usturoiul se toacă 5 sec/v5. Se adaugă uleiul (40 gr) și se sotează 3 min / 80 gr C/v1. Se adaugă cubul vegetal, o foaie de dafin, sare, piper, cimbru, oregano, paprika sau tot ce vă mai trece prin cap sau prin sertar. Se adaugă carnea tăiată bucățele 2-3 cm și se sotează încă 10 min/100 gr C/v1,5 sens anterior.

Se pregătesc legumele tăiate după preferință. Eu le tai fâșiuțe 😀 Am pus morcovi, telina, pătrunjel, roșii.

Am adăugat 300 gr apă caldă și am adăugat legumele, apoi am lăsat la gătit alte 25 de minute/100 gr C/v1,5 sens anterior.

După ce totul a fost gata, am adăugat 3 lingurițe de făină și ½ legătură de pătrunjel proaspăt și am mai gătit 5 minute/100 gr C/v1,5 sens anterior.

Am servit alături de orezul fiert la aburi.. tot la aburii Thermomixului.

Să vă fie poftă!

 

Info despre carnea de struți

Curioasă să aflu mai multe despre carnea de struț am intrat pe website-ul scris pe ambalajul cărnii folosite – www.struti.ro. Știam că are colesterol free însă nu cunoșteam și alte detalii. Le-am citit și am zis să le împărtășesc cu voi.

Este bogată în proteine, dar săracă în grăsimi. Faptul că este o carne cu conținut scăzut de colagen, o face foarte uşor digerabilă, iar valorile sale nutriţionale o recomandă pentru:

– diabetici și hipertensivi, datorită conținutului scăzut de sodiu și conținutului înalt de acizi grași Omega 3, 6 și 9;

–  anemici, datorită conținutului ridicat de fier;

– copii și femei însărcinate, datorită valorilor crescute de fier și a indicilor generoși de calciu, magneziu și fosfor;

– persoane care doresc să scadă în greutate, datorită conținutului scăzut de grăsimi și a conținutului crescut de carnitină, proteină responsabilă pentru metabolizarea intracelulară a grăsimii, transformând-o în energie;

Pe lângă celelalte tipuri de carne, carnea de struț este net superioară din punctul de vedere al beneficiilor pentru sănătate, deoarece conține mai puține grăsimi și, în mod special, este mai săaracă în colesterol.

(sursa – struti.ro)

 


%d blogeri au apreciat: