Promisiunile lui Oprescu


Ziarul „Libertatea” a publicat un interviu cu primarul Bucurestilor, Sorin Oprescu. Daca fostul primar, Adriean Videanu, era cunoscut pentru promisiunile sale neonorate, actualul edil se poate lauda cu aceeasi meteahna. In timpul vizitei de o ora in redactia ziarului, Oprescu le-a spus bucurestenilor ce proiecte noi are pentru ei.

În pasajul de la Universitate s-a modificat puţin configuraţia locului, faţă de cum era până acum, în sensul că nu mai există magazine pe mijloc. Aici vreau să fac, în aproximativ o lună, un punct turistic. Cu personal angajat, care să dea turiştilor toate informaţiile de care au nevoie, cu o hartă digitală, cu trasee turistice etc.

Oprescu le-a promis bucurestenilor ca va cumpara cam 400 de locuinte sociale, chiar daca pe listele primariilor de sector asteapta de ani de zile mii de tineri (care nu mai sunt asa tineri), in speranta ca vor avea un loc al lor.

Pana ce pasajele, constructiile si zecile de santiere se vor termina, Oprescu le propune alegatorilor curatenie luna in Capitala. Ediliul deja s-a apucat de treaba. Face curatenie in cadrul campaniei „Capitala creste verde”. Eu propun alt nume „Capitala ramane prafuita”. Oricat de mult de va chinui primarul si oricat de bine intentionate sunt campaniile sale, santierele si nesimtirea bucurestenilor care scuipa si arunca resturi pe trotuar nu vor rezolva nici 1% din problema. Nu! Nu sunt pesimista. Insa istoria primarilor de Bucuresti a demonstrat ca eforturile fara educatie sunt 0.

Asadar! Ma duc sa fac curat in fata geamului! Vecinii de deasupra fumeaza! Ceilalti, de la 2, au copil mic care arunca cotoare de mar, bircuiti si jucarii, iar cei de mai de sus hranesc cainii din strada cu carne cruda si cu resturi de mancare gatita. Ce ziceti domnule primar? Vecinii mei se pot inscrie in campania Primariei?

(c) copyright fotografie www.libertatea.ro


%d blogeri au apreciat: