In plina criza, Patriciu si Vantu in EvZ


Tot mai multi moguli se inghesuie, in ultima vreme, in paginile batranului Eveniment al Zilei. Cum trustul Ringier sta cam prost cu banii , iar revistele si ziarele sunt pe apa, nenea Ringier, sau mai bine zis oamenii lui din Romania, dau semne vizibile ca se pregatesc sa incheie socotelile in aceasta zona. Deunazi, Dinu Patriciu isi dadea cu parerea pe la Evz, din cate imi aduc aminte chiar in prima pagina. Astazi a venit randul concurentei. Sorin Ovidiu Vantu, zis si SOV, se bate cu pumnii in piept ca el se afla printre cei care poate salva Romania din criza. 

Sorin Ovidiu Vîntu crede că pe Traian Băsescu nu-l poate învinge nimeni la alegerile prezidenţiale, dacă România nu va intra într-o criză cumplită. „Teamă îmi este de o catastrofă economică”, prevede însă magnatul, arătând că nici împrumutul de la FMI, nici Băsescu, nici Emil Boc şi nici parlamentul nu vor salva România de criză, ci oamenii de afaceri. „Noi suntem cei chemaţi să scoatem ţara asta din criză. Arătaţi-ne puţin mai mult respect”, ne cere Sorin Ovidiu Vîntu. El recunoaşte că în trecut a făcut afaceri cu Dinu Patriciu şi cu Dan Voiculescu, dar susţine că nu are relaţii apropiate cu aceştia: „Cred că ne dispreţuim reciproc”. 

Sursa: Evz

 

Aproape tot interviul luat de Ioana Lupea si Mircea Marian face referire la Traian Basescu, Dinu Patriciu, Dan Voiculescu. Ce mai! Toti mai marii acestei minunate Romanii de criza. Vantu declara sus si tare ca se simte dispretuit si ca-i dispretuieste pe Patriciu si Voiculescu. Chiar daca nu ii place presedintele, Vantu are o parere buna despre politicianul Basescu:  „Pe omul ăsta (n.r. Basescu) nu-l poate învinge nimeni astăzi în România. Punct. Indiferent câte exerciţii intelectualiste facem. Dar dacă România va fi lovită cumplit de criză, evident că îşi va pierde postul”. 

Vantu recunoaste ca se uita la OTV si ca iar placea sa cumpere postul lui Dan Diaconescu. Dar se gandeste si la alte investitii in mass media.


I.L.: „Evenimentul zilei” aţi vrut să-l cumpăraţi?
 
Da. 

M.M.: Când? Şi de ce nu l-aţi luat?  
Nu-mi aduc aminte. Preţul prea mare. Dar noi avem oarecare afinităţi. În 2004, dacă-mi a mintesc, singurele instituţii me dia care i-au dat microfon dom nului Băsescu au fost trustul FNI-st al domnului Vîntu şi „Evenimentul zilei”.  Sursa: Evz

 

In istoria ziarului Evenimentul Zilei, Vantu aparea doar in ipostaza de infractor. Jurnalistul de investigatii Emilia Sercan, care il urmarea pe Vantu pas cu pas, lucreaza acum pentru trustul Realitatea-Catavencu, deci pentru SOV, intr-un departament de investigatii special infiintat pentru ea. Daca pana acum Evz dadea in SOV, astazi ii publica un imens interviu, parca special conceput perntru o curatare de imagine. De data aceasta, cred eu, Vantu nu va mai lua oameni de la Evz, ci va cumpara ziarul cu totul.

Si poate va fi mai bine, pentru ca un brand important in istoria presei romanesti  este pe moarte.

INTREBARE: Cat va dura negocierea dintre Evz si Patriciu si Evz si Vantu? Si cine va castiga? 

 

(c) copyright fotografie www.mediafaxfoto.ro


%d blogeri au apreciat: