O super supă cremă de linte cu spanac

O super supă cremă de linte cu spanac

Viteza dimineții a venit la pachet cu o poaftă de linte. Orice cu linte. Supă cremă de linte, musaca de linte…. orice doar linte să fie. Așa că m-am gândit că cel mai potrivit pentru o familie cu doi copii semi-mofturoși ar fi potrivită supa cremă de linte.
Și cum improvizația și Thermomixul s-au potrivit de minune de fiecare dată, am hotărât să fac supa de năut cu spanac, însă năutul să-l înlocuiesc cu lintea mult poftită. Din toată această rețetă eu am înlocuit năutul cu linte, m-am lipsit de nap, din motivul că nu l-am cumpărat, iar spanacul a fost congelat.
 
Rețeta sună așa:
 
320 g spanac proaspăt
100 gr năut uscat (în cazul meu a fost linte uscată)
800 gr apă
1 linguriță de sare
200 gr ceapă, tăiată jumătăți
30 g ulei de măsline
250 g morcovi, tăiați bucăți de 3 cm
3 căței de usturoi
100 g nap (optional)
1 praf piper negru măcinat
 
Dar să vă povestesc cum am gătit cu ajutorul Thermomixului cea mai gustoasă supă cremă de linte. După ce lintea roșie a stat la înmuiat câteva ore, am mixat-o în bol, la viteza 9, preț de 30 de secunde. Am adăugat 400 g de apă și am amestecat din nou, 15 secunde/viteza 4. După o curățare temeinică cu spatula pe pereții bolului am adăugat restul de 400 g de apă, sarea, ceapa, uleiul de măsline, morcovii, usturoiul și piperul. Totul se gătește 30 minute la viteza 1, temperatura Varoma.
În cele 30 de minute în care am așteptat să se gătească cea mai gustoasă supă cremă de linte m-am relaxat și m-am jucat cu cei mici. Acesta fiind una din avantajele gătitului cu ajutorul aparatului Thermomix – timpul liber câștigat. Nu toci, nu cântărești, nu amesteci, nu mixezi supa. Totul face el. Nu stai lână aragaz de teamă că se lipește ceva de fundul oalelor sau că aragazul se va murdări de supa ce a curs pe lângă capac.
Sunetul că supa cremă este gata n-a smuls din joacă. Am pus spanacul dezghețat și a urmat mixarea – 1 minut și 30 secunde la viteza 4-8, mărind treptat viteza.
 
Poftă bună!!! Super supa cremă de linte cu spanac a ieșit gustoasă.
O puteți și voi face cu ajutorul aparatului Thermomix, aparatul de gătit care lasă aroma mâncărurilor intactă, care vă salvează de aproape toată treaba în bucărărie, care vă transformă în chef la voi acasă.
 
Totul este gustos, ușor de realizat!
 

%d blogeri au apreciat: