Înghețată cremoasă de ciocolată… la Thermomix

Înghețată cremoasă de ciocolată… la Thermomix

????????????

Ciocolată? Da, Ciocolată! Cui nu îi place ciocolata? Ciocolată cu ciocolată. Orice cu ciocolată. Și dacă e și înghețată de ciocolată și mai bine.

Astăzi v-am pregătit înghețată de ciocolată! În rețetarul de bază #Thermomix există două rețete, cea simplă (fructe congelate, smântână sau friscă și zahăr)- gata de mâncat în 5 minute. Cea complexă, dar și cea mai gustoasă se face astăzi și se mănâncă mâine.

Bucătarul misterios și unealta lui indispensabilă, #Thermomix au intrat în acțiune. Merge cu ce vreți voi: rom, banane, stafide, biscuiți sau presărată cu fistic. Voi alegeți!

Noi am optat pentru varianta cu… exact! CIOCOLATĂ.

Aceasta este rețeta:

3 gălbenușuri

85 g zahăr

250 ml lapte

100 ml smântână sau frișcă

100 g ciocolată sau cacao

Mod de preparare:

Gălbenușurile și zahărul se pun în bolul Thermomix – 6 minute la 90 grade, viteza 3. Adăugați  laptele și frișca – 10 secunde la viteza 3.  Îndată ce au fost  amestecate se programează aparatul 10 minute la 90 grade, viteza 2. La final adăugăm ciocolata ruptă în bucățele și setăm Thermomixul 2 minute la viteza 3.

Compoziția se pune la răcit, apoi se pune la congelator. După 10 ore de repaus la congelator, înghețata se pune în bol din nou, după ce a fost tăiată cubulețe – 40 de secunde la viteza 6. Se bagă din nou la congelator

E deja înghețată? Yumiii

Vă invit pe pagina de FaceBook Tu Chiar Gătești!

Credit foto: Alexandru Duțulescu


%d blogeri au apreciat: