Gătesc cu Thermomix

Gătesc cu Thermomix

Mi-am luat Thermomix! Gatesc ușor și mai ales gătesc sănătos și cu gust. Experiența Thermomix o poate trăi oricare dintre voi. Atenție însă …. poate crea dependență. 😀

Aparatul scoate savoarea din legume, gătește ca un masterchef și te scapă de aglomerația din bucătărie, dar și de chinul de a ”păzi” cratița cu teama că mâncarea se va prinde.

Cu Thermomix poți face ceea ce făceai cu 12 aparate. Realizezi? 12 aparate în minus în bucătărtie? Un blat curat și gol. Chiuveta fără maldărul de castronele, oale prinse, linguri claie grămadă? Fără cârpe de spălat după încercarea de a șterge sosul dat în foc. Fără cântar de măsurat, fără aparat de mărunțit. Cu Thermomix!

Thermomix mixează, pasează, pulverizează, toacă, macină, cântărește, rade, bate spumă, frământă, fierbe, gătește în aburi sau în bain-marie, prepară hrana bebelușului, sterilizează, prepară băuturi, lapte de soia, unt de casă, chiar și hrană raw vegan. Gătește și 3 feluri odată – o supă în bol, un pește în castronul Varoma și deasupra legumele.

Gătesc zilnic cu ajutorul Thermomix de peste o lună de zile și îmi face plăcere. Întreaga familie gătește cu Thermomix. Să vă dau un exemplu. Unul pentru mămici. Cât vă chinuiți să faceți repede un orez cu lapte pentru masa de seară a copiilor? Să presupunem că aveți ca mine, 2 baieți cu bateriile mereu pline. Puteți face un delicios orez cu lapte în timp ce vă jucați cu ei? Eu pot! Cu Thermomix.

Să vă povestesc și cum: 1 litru de lapte, 50 gr de zahăr (sau mai mult, în funcție de gust), 220 gr orez cu bobul rotund. Rețeta poate fi îmbunătățită după preferințele fiecărei familii. Eu îi pun în plus doar coaja de la o lămâie.
Orezul cu lapte îl prepar astfel: laptele și zahărul puse în bol se fierb 8 min la 100 grade, viteza 1 (fără paharul de măsurare). După cele 8 minute pun orezul în bol, 220 gr, și aduc la fierbere – 90 grade – alte 30 minute, viteza 1 (fără paharul de măsurare). Nu amestec, nu ridic capacul, doar mă joc cu băieții sau îmi termin altă treabă. Rețeta o luați direct de pe aparat, din chipul special care vă îndrumă pas cu pas, dar și din cartea de rețete.

Pastele ies… de vis. Chifteluțele cu sos sunt preferatele copiilor, iar supa minestrone iese exact ca la restaurant. Limonada?… au început colegii să întrebe la birou dacă mai aduc să guste și ei, iar peștele și legumele la abur sunt desăvârșite. Clătitele nu se mai lipesc de tigaie, untul e de casă, iar prăjitura cu ciocolată e…. divină.

Thermomix poate transforma și un neîndemânatic în masterchef.

Vă promit rețete delicioase, inedite și poze pe măsură. Să rămâneți alături de mine în această călătorie culinată pentru că vă pregătesc multe surprize.


%d blogeri au apreciat: