Brainstormingul – fabrica de idei ce scoate din incurcatura orice PR-ist

Brainstormingul – fabrica de idei ce scoate din incurcatura orice PR-ist

Ce poti face atunci cand ai ramas fara idei si clientul te preseaza pentru o campanie noua? Si nu numai ca nu iti vine nicio idee, dar parca toate care se mai strecoara la tine in cap seamana una cu alta si toate cu cele din campaniile pe care tocmai le-ai terminat de implementat. Raspunsul este BRAINSTORMING!

Nici PR-ul nu il ocoleste. Tehnica brainstorming-ului este folosita de majoritatea companiilor de relatii publice ce pun pret pe ideile angajatilor si pe puterea lor de a diferentia campaniile concurentei. Succesul unui brainstorming se bazeaza pe munca in echipa, la fel ca succesul campaniilor de PR. Acest procedeu incurajeaza ideile, chiar si pe cele trasnite, poate inchega noi prietenii intre colegi sau poate rezolva chiar si un conflict mai vechi. Dar cel mai important, poate furniza idei valabile pentru o campanile de success. Si, de ce nu, un nou contract.

Ideile si succesul lor sunt obtinute din parerile comune, sustinute de cat mai multi participanti la brainstorming. Cateva tipsuri pentru un brainstorming cu efecte pozitive ar fi:

  1. Trimite echipei idei despre ceea ce vrei sa discuti in intalnire, despre scopul campaniei pe care vrei sa o dezvolti si ofera suficient timp pentru documentare. In acest fel, colegii vor avea mai multe idei de dezvoltat decat daca i-ai pune in fata faptului implinit. Vor avea mai mult timp sa aprofundeze ideea si, de ce nu, sa ceara pareri;
  2. La fiecare inceput de intalnire, initiatorul brainstormingului va face un intro, va reveni asupra subiectului si asupra intentiei pentru care intalnirea a fost organizata. Astfel, oricine nu a inteles scopul meeting-ului va avea o noua sansa, iar tema brainstormingului va putea fi aprofundata;
  3. Fiecare idee, indiferent daca este sau nu potrivita scopului campaniei, trebuie explicata, completata si sustinuta. Ideile „respinse” trebuie de asemenea explicate, precum si motivul neacceptarii lor. Uneori, o idee explicata prost poate fi una foarte buna, trebuie sa stii doar cum sa o „vinzi”;
  4. Intalnirile brainstorming se pot organiza la birou insa cele mai eficiente sunt cele care au loc intr-un loc neutru, intr-un mediu prietenos. astfel exprimarea va deveni libera si participantii la un proces de brainstorming isi vor spune ideile si parerile fara teama de a fi respinsi sau criticati.

Brainstormingul este o metoda eficienta prin care membrii unei echipe se pot apropia pentru a pune cap la cap campanii eficiente. Este metoda prin care unii scapa de teama de a scoate „perle” in public si modul in care o echipa poate avea un rezultat notabil in fata unui client.

Publicat pe Ziare.com
http://www.ziare.com/afaceri/marketing/brainstormingul-fabrica-de-idei-ce-scoate-din-incurcatura-orice-pr-ist-1117161


%d blogeri au apreciat: